Stralen ontlakken

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verflaag wordt verwijderd.

Dit kan door middel van stralen of het ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig omdat de laklaag er te goed op zit. 

Ontlakkings bad
In ons bedrijf hebben wij een ontlakkingsbad welke er voor zorgt dat de laklaag op objecten zoals velgen of frames oplost. De nodige onderdelen worden van het te ontlakken object verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de plak strips en balanceer gewichten van een velg. De velg wordt vervolgens gedompeld in een bad met chemicaliën die wordt verwarmd. Als de laklaag is verdwenen wordt de velg afgespoten met water.

De chemicaliën neutraliseren en het object kan worden gespoten of gepoedercoat.
De voordelen van deze methode is dat het relatief goedkoper is dan stralen, het object wordt niet aangetast. Er blijven geen chemische resten achter in de poriën doordat het neutraliseert in water en is veilig voor bijna alle metalen.


Een ontlakkingsbad moet natuurlijk ook aan eisen voldoen. De temperatuur zorgt samen met de verschillende componenten in het bad dat het zijn werk doet. Door een gespecialiseerd bedrijf wordt de PH graad iedere maand gemeten en vervolgens bijgevuld met de juiste componenten zodat het bad efficiënt zijn werk doet. Hierdoor kan er veilig en efficiënt met het bad gewerkt worden.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook